Nascholing

Door het volgen van nascholing houden forensisch artsen hun kennis en vaardigheden op peil. Het volgen van nascholing en deelname aan andere deskundigheidsbevorderende activiteiten is niet vrijblijvend. Het is onderdeel van de voorwaarden om in aanmerking te kunnen komen voor een herregistratie als forensisch arts. Dit geldt zowel voor de herregistratie in het FMG-register als in het profiel- en specialistenregister van de KNMG.

Meer informatie over de (sinds 1 januari 2016 verscherpte) KNMG-herregistratie-eisen vindt u hier.

Meer informatie over digitale (her)registratie in het KNMG-register (MijnRGS) vindt u hier.

Meer informatie over de (1 april 2017 ingevoerde) zelfaccreditatie van ODB via GAIA en lijstverbindingen tussen KAMG, NVAB en NVVG voor geaccrediteerde nascholing vindt u hier.

Afbeeldingsresultaat voor scholing


Symposia FMG

Het FMG organiseert twee keer per jaar een symposium over forensische geneeskunde en aanverwante onderwerpen. Deze symposia zijn AbSg geaccrediteerd.


E-learning

  • Het FMG heeft ook online forensisch medische cursussen. Deze worden ontwikkeld door Formedex, een initiatief van GGD Amsterdam. Een aantal cursussen is geaccrediteerd. Het volgende aanbod is beschikbaar:
  1. Buikpijn in de arrestantenzorg
  2. Excited Delirium Syndroom
  3. Fotograferen van letsels
  4. Henssge en postmortaal interval
  5. Postmortale bloedafname
  6. Postmortale urine-afname

Kijk hier voor meer informatie of deelname. Nota bene, voor deelname is registreren en inloggen bij Formedex noodzakelijk. Dat is niet hetzelfde als inloggen op deze website.

  • Mednet e-learning biedt meer algemene nascholing aan, vaak over een huisartsgeneeskundig onderwerp. Deelname is meestal kosteloos. Klik hier voor meer informatie of deelname.


Overig

Het overige aanbod aan geaccrediteerde nascholing voor forensisch artsen vindt u hier.


GAIA

U kunt hier uw persoonlijke nascholingsdossier raadplegen.