Oproep medewerking Onderzoek interpretatie letsel donkere huidskleur
Gepubliceerd op:19-02-2024

Het onderzoek richt zich op de vraag of forensische artsen en dermatologen consistent zijn in het interpreteren van letsel bij personen met een donkere huidskleur

Het onderzoeksplan ziet er als volgt uit:

Het onderzoek zal begin november 2023 van start gaan en bestaat uit twee onderdelen.

Onderdeel 1: In dit onderdeel krijgt u een link toegestuurd om een online enquête in te vullen. De enquête zal vragen bevatten over twee zaken: het beoordelen van huidtinten aan de hand van foto’s en algemene vragen over uw ervaringen op de werkvloer met betrekking tot patiënten met een donkere huidskleur, inclusief het gebruik van hulpmiddelen, enzovoort. De geschatte tijdsduur voor het invullen van de enquête bedraagt tot 20 minuten.

Onderdeel 2: Indien u interesse heeft om deel te nemen aan het tweede onderdeel, kunt u dat aangeven in uw reactie op deze mail. Het tweede deel zal plaatsvinden tijdens een online Zoomsessie waarbij een forensische arts, een dermatoloog en ikzelf aanwezig zullen zijn. Tijdens deze sessie zullen de forensische arts en de dermatoloog samen foto’s beoordelen van mensen met een donkere huid. De geschatte tijdsduur kan tot 20 minuten in beslag nemen.

Artsen die interesse hebben in deelname aan het onderzoek kunnen zich aanmelden door te mailen naarm.iqbal@student.vu.nl. Geef in de mail alstublieft aan of u wilt deelnemen aan alleen onderdeel 1, of aan beide onderdelen. Een extra motivatie: wanneer u deelneemt aan zowel onderdeel 1 als 2, ontvangt u een boekenbon als dank voor uw bijdrage.